Mikki

Ik ben Mikki geboren en getogen in Amsterdam.

Honden en hun gedrag hebben me altijd al gefascineerd.  In 2008  kwam Kai in mijn leven, een witte herder. Sindsdien heb ik verscheidene studies gevolgd waaronder; ethologie, hondentrainer, en diverse workshops.

Van Kai heb ik geleerd hoe belangrijk en effectief het is om naast de lichamelijke activiteiten ook het geestelijke vlak te activeren, eenvoudig te bereiken door interactie met hem te zoeken.

Dat heeft ertoe geleidt dat ik een aantal jaar geleden in het dierenasiel Amsterdam gestart ben met hersengmnastiek voor honden. Hierdoor wordt de hond naast lichamelijk inspanning ook geestelijk uitgedaagd. Dit geeft een geweldig resultaat.

Wat ik naar mensen belangrijk vind; respect, begrip en mededogen geldt minimaal net zo voor dieren. Kai werkt met mij samen en heeft net als ik gevoel, emotie en gevoel voor moraal. Ik zie Kai ook niet als werktuig, maar als mediator.

Wij zijn roedeldieren, op instinctief niveau is er sprake van overlapping, dat is waarom de hond aanknoping vindt bij het onderbewuste van de mens.

 

Reacties zijn gesloten.