Kai

Kai is een witte herdershond geboren in 2008, hij is een vriendelijke, nieuwsgierige, slimmerd, een mooie imposante verschijning met een hoog ‘aaibaarheids’ gehalte. Kai is gewend om dagelijks aangehaald te worden door allerlei mensen van jong tot oud die hem onweerstaanbaar lief en mooi vinden.

Omdat hij geleerd heeft dat interactie hem wat oplevert (salaris) vindt hij het prima om trucjes te doen en goed op te letten als er iets van hem gevraagd wordt.

Ondanks zijn aaibare uitstraling is Kai niet het type ‘knuffelhond’ dat je inzet om in bijvoorbeeld bejaardentehuizen knuffesessies te houden, hij heeft daar simpelweg geen plezier in. Hij weet hoe hij meer ‘salaris’ kan verdienen en is zeer gemotiveerd om hiervoor zijn best te doen.

Hij kent het principe ‘interactie’ en dat is wat we stimuleren.

Kai is opgevoed en getraind door middel van het belonen van gewenst gedrag. Een dier, maar ook mens, zal beloond gedrag immers uit eigen beweging graag vaker laten zien. Ongewenst gedrag wordt simpelweg niet beloond, waardoor hij geen reden heeft om dat gedrag te vertonen.

Deze trainingsmethode vraagt om consequent handelen (duidelijke regels) ; Ja is ja en nee is nee.  Dit geldt ook voor mensen.

“Successfull humane education results in people and animals being treated with compassion and respect. Showing respect for an animal does not require you to know if it is a dog, cat, or wild animal. Similarly, showing respect to other people does not require to you know the family they came from, color of their skin, or nationality. Common respect is something you show everyone – and they have the choice to return that respect.”

 

Reacties zijn gesloten.